B2B
X
RSS

Blog

Balení zdarma? S IMAGINE ano!
Balení zdarma? S IMAGINE ano!

Poznejte IMAGINE , teď je ta správná chvíle, nejen proto, že můžete dostat balení zdarma , ale hlavně proto, že můžete svému čtyřnohému příteli dát skutečně výborné krmivo. Důvodů proč něco takového můžeme bez obav říci je několik:

  • krmivo je do ČR dováženo již 12 let, za tu dobu jej vyzkoušelo mnoho chovatelů. A mnoho chovatelských stanic toto krmivo využívá jako jediné krmivo pro svoje psy.

  • Za tuto dobu jsme posbíraly dostatek názorů, reakcí a zpětných vazeb týkajících se krmiva. Víme, že bez obav můžeme přislíbit stálou barvu srstí (bílí psi netmavnou, černí nerezaví)

  • Ze skutečných akcí zákazníků, jenž krmivo objednávají stále znovu a znovu, lze i bez jakýchkoli průzkumů či dotazů zjistit, že jsou s krmivem spokojeni. Dokazují to za ně jejich činy.

  • Krmivo Imagine používá i Armáda České republiky.

 

Navíc vám nově nabízíme možnost dostávat každé šesté balení vašeho oblíbeného produktu IMAGINE ZDARMA . Stačí, abyste ze zakoupených balení vystřihly EAN kód a spolu s formulářem je doručili do kanceláře firmy JUKO , další variantou, je dohoda s vaším obchodníkem, aby Vám umožnil akci IMAGINE 5+1 odebírat právě u něj a to včetně odběru balení zdarma.

 

Pokud jste se s krmivem IMAGINE vyráběným firmou VISÁN ještě nesetkali, dovolte nám jej představit: Superprémiové krmivo IMAGINE se sestává z kompletní řady krmiv pro psy, která splňuje všechny podmínky k tomu, aby se stala tou nejlepší stravou pro vašeho čtyřnohého přítele. Ve výběru naleznete speciality určené například pro starší psy či psy v zátěži. Různé příchutě i odstupňování dle velikosti rasy, což umožňuje lépe krmivo přizpůsobit potřebám plemen různé velikosti.

 

Exkluzivního složení bylo dosaženo díky spolupráci veterinárního týmu s Univerzitou v Chicagu.

 

Při výrobě jsou použity jen kvalitní a zcela přírodní suroviny. Součástí receptury je čerstvé kuřecí, jehněčí nebo lososí maso , neobsahují umělé konzervanty, antioxidanty, barviva ani aromata. Vyráběny jsou nejlepší technologií na světě: moderním extrudérem Wenger s dvěma rotačními kuželovitými hlavicemi. Díky moderní technologii výrobního procesu dosahuje stravitelnost až 96%.

Akce s Imagine

Máte zájem dozvědět se ještě víc? Projděte si představení v rámci značky, stačí klepnout na tlačítko zobrazit celý text(viz foto níže).

provázání na přestavení značky Imagine
Imagine - krmivo od společnosti Visán

Přibírá vaše kočka na váze a nevíte si rady? Poradíme vám!
Přibírá vaše kočka na váze a nevíte si rady? Poradíme vám!

 

U koček žijících doma se nadváha stává jedním z nejčastějších problémů. Kočky nemají dostatek pohybu, a do toho je páničci často rozmazlují laskominami. Pokud si všimnete, že i vaše kočka začne přibírat na váze, měli byste tento problém začít řešit. Naštěstí v dnešní době existuje celá řada rad, jak kočkám s nadváhou pomoci. V následujícím článku se dozvíte zaručené tipy, jak bojovat s kočičí obezitou.

Jak poznáte, že má kočka nadváhu

Pokud chováte kočku v bytě, může nadměrný příjem kalorií a málo pohybu vést k ukládání tuku, a poté k obezitě. Vzhledem k tomu, že svého mazlíčka denně vídáte, stává se, že tento častý problém snadno přehlédnete. Na co byste se tedy měli soustředit? Udělejte s vaší kočkou následující test :

  1. Oblast žeber . Pokud své kočce lehce stisknete, měli byste cítit její žebra. V případě, že tomu tak není, je zde zřejmě velké množství přebytečného tuku

  2. Zadní nohy a břicho . Pokud se pouhým okem podíváte na oblast mezi zadními nohami a břichem, neměl by zde viset žádný přebytečný tuk.

  3. Páteř . Zkuste své kočce zlehka nahmatat páteř, pokud ji ucítíte, není se čeho bát.

Proč je nadváha u koček problémem

Stejně jako u lidí, jsou i u koček nadměrné tukové zásoby velkým problémem, který může způsobovat řadu nemocí. Mezi ty nejčastější patří cukrovka, artróza, či srdeční problémy. Pokud tedy máte svého mazlíčka rádi, a chcete pro jeho zdraví a vitalitu jen to nejlepší, držte se následujících rad.

Jak bojovat s kočičí obezitou

Kočka by měla dostávat stravu několikrát denně po malých porcích. Důležitá je také kvalita stravy. Sledovat byste měli především následující složky v krmivu :

  1. FOS (frukto-oligo-sacharidy) – napomáhají zdravému trávení.

  2. MOS (mannan-oligo-sacharidy) – MOS sacharidy odstraňují zdraví škodlivou flóru.

  3. L-karnitin – pomáhá spalovat tuky a napomáhá produkci energie.

Ideální pro boj s nadváhou je například krmivo Optimanova Cat light , které vaší kočce pomáhá metabolizovat tuky, přičemž ale nepřichází o důležitou svalovou hmotu.

Stejně jako člověk, tak i kočka by se ve snaze snížit tukové zásoby měla více aktivně hýbat. S nejvyšší pravděpodobností ji k pohybu budete muset přimět, proto:

  • Zkuste s kočkou hrát aktivní hry.

  • Kupte hračky, se kterými si bude moct aktivně hrát i ve vaší nepřítomnosti. Například vysoké škrabadlo.

  • Pokud kočka škemrá o jídlo, jezte v oddělené místnosti, nebo jí věnujte pozornost a pomazlete se s ní, místo dávání pamlsků.

Chcete pro svého čtyřnohého mazlíčka udělat více? Přečtěte si naše další články v sekci Rady a Tipy zde.

Trápí vašeho pejska bolesti kloubů?
Trápí vašeho pejska bolesti kloubů?

 

Máte doma pejska? Býval váš mazlíček celý život vitální, běhal, skákal a radoval se z každého pohybu? Nyní však stále polehává a každý pohyb jej bolí? Možná vám již váš veterinář řekl, že váš nejlepší přítel má problémy s klouby. Ptáte se co teď? Co máte udělat pro to, aby bylo vašemu pejskovi lépe? Zaměřte se na krmivo, neboť správná výživa na klouby pro psy je základ.

Každý živočich, ať už se jedná o člověka nebo jakékoli zvíře, potřebuje výživu . Ona výživa však nesmí být jen tak ledajaká. Je totiž potřeba, aby byla složená z živin a vitamínů, které naše tělo potřebuje. A stejně tak je to s výživou našich domácích mazlíčků. Správná výživa psů je pak prevencí mnoha onemocnění a dysfunkcí.

Když psa bolí klouby

Náš článek je zaměřený na klouby našich pejsků. Ty jsou pro psy velmi důležité a jejich bolest je jim naopak velmi nepříjemná a podstatně jim ztěžuje život, neboť omezí pohyblivost psa. Právě pohybem se mohou klouby psů opotřebovávat. Tak například chození do schodů psům moc neprospívá. Stejně tak se opotřebení kloubů dostavuje s věkem psa , nadváhou či úrazy a poškozeními . Problémy však mohou být i vrozené či genetické v rámci celého plemene . Co se predispozicí plemen týče, na bolesti a opotřebení kloubů podléhají hlavně velká plemena (bernardýn, novofundlanďan, rotvajler, dogy, apod.)

Kvalitní krmivo pro psy je základ

Jak jsme již řekli, má-li váš pes problémy s klouby, pak je kloubní výživa pro psy základním krokem k úspěchu.

Kvalitní granule pro psy se samozřejmě hodí i jako prevence. Vhodná kloubní výživa pro staré psy i malá štěňata by měla obsahovat kyseliny Omega-3 EPA a DHA (přítomné v rybím oleji), které snižují opotřebovávání chrupavky a pomáhají udržovat klouby zdravé. V ideálním případě bude navíc obsahovat i vyšší množství látek napomáhajících správné lubrikaci kloubu tedy chondroitinu a glukosaminu. Včetně toho se hodí i vitamíny A, E a C či přírodní antioxidanty. To vše obsahuje superprémiové krmivo pro psy. Jedná se o krmivo OPTIMAnova vyrobené ze 100% přírodních složek a neobsahující lepek.

Výživa však není vším. Aby váš pejsek netrpěl, měli byste se při procházkách vyhýbat schodům a dát si pozor na váhu vašeho psa.

Má váš pes nadváhu? Dbejte následujících pokynů a zachraňte mu život
Má váš pes nadváhu? Dbejte následujících pokynů a zachraňte mu život

 

Nadváha u psa je ještě nebezpečnější než u lidí, pouhé kilo navíc pro něj může znamenat vážné zdravotní problémy. Jak jim přecházet, nebo jakou zavést dietu? Poradíme Vám.

Nadváha negativně ovlivňuje kvalitu života vašeho psa – ohrožuje zdraví, poškozuje klouby, ale také velkým okolním tlakem ohrožuje vnitřní orgány. To všechno může znamenat zkrácení psího života až o několik let. Pokud má váš pes sklon k přibírání na váze, nebo problémy s nadváhou, měl by dostávat vyváženou stravu, která neobsahuje více kalorií, než potřebuje. Řešení je tak v mnoha ohledech podobné jako u lidí – hlavní je přizpůsobit stravu a přímo úměrně zvýšit pohyb.

Jak tedy konkrétně postupovat? Sledujte především obsah krmiva, ve kterém nesmí chybět:

  • Fruktooligosacharidy, neboli FOS prebotika . Pokud krmivo obsahuje tzv. FOS, jste na správné cestě, jak pomoct vašemu pejskovi s nadváhou. Tato složka má totiž probiotický účinek a blahodárně působí na trávicí ústrojí.

  • L-karnitin hraje rovněž důležitou roli ve stravě vašeho čtyřnohého mazlíčka bojující s nadváhou. Tato složka mu pomáhá lépe spalovat tuky, a díky proteinům přispívá k udržování svalové hmoty.

  • Rezistentní škrob zase napomáhá vašemu pejskovi k pocitu nasycení. Udržuje stálou úroveň glukózy a cholesterolu a je tak kontrolovaným zdrojem energie.

3 základní kroky pro snížení váhy vašeho čtyřnohého mazlíčka:

  1. Zjistěte, jaká by měla být ideální váha vašeho psa, a té se snažte dosáhnout.

  2. Vyberte správné krmivo, které mu k dosažení správné váhy napomůže. Všechny důležité složky obsahuje například krmivo Optimanova (Adult obesity chicken and rice)

  3. Jestliže úspěšně zvládnete první dva kroky, pak je na řadě třetí, a to neméně důležitý – zapojení pohybu. Postupně zvyšujte fyzickou zátěž – choďte na delší procházky, zapojte do denního programu více interaktivních her, při kterých se pejsek vyběhá. Pozor, v letních měsících se však vyhýbejte razantní změně režimu – hrozí přehřátí organismu.

Pokud se pustíte do boje s kilogramy navíc, důležitý je především režim: krmit pejska pravidelně, a to kvalitním, ideálně holistickým krmivem, postupně zvyšovat fyzickou zátěž a dodržovat pitný režim. Pokud se budete držet předchozích kroků, prodloužíte vašemu pejskovi život.

 

Příběh fenky Máji: Velké problémy s trávením zmizely díky speciálnímu krmivu
Příběh fenky Máji: Velké problémy s trávením zmizely díky speciálnímu krmivu

Dokážete si představit, jak by vám bylo, kdybyste každý druhý oběd nestrávili, ale místo tohopřišlo zvracení a další obtíže? Asi byste si zanadávali, zašli k lékaři a hledali řešení, co jíst, aby se to neopakovalo.

Fenka kříženého maltézského pejska Mája si sama vybrat svou stravu nemohla a byla odkázána na péči své majitelky, paní Dagmar ze Zlína. Ta naštěstí našla řešení a Mája je dnes v pohodě.

 

Prvotní příznaky problémů s trávením u psa

Sedmiměsíční fenka maltézského pejska Mája byla od svého útlého věku krmena granulemi, převážně Royal Canin (následně také Royal Canin I/D a Hills I/D). Od malička se však u ní začaly objevovat problémy s trávením. Po snězení většího množství potravy ji vyzvracela nestrávenou. Zvracení s průjmy se vyskytovaly také po barvených pamlscích a žvýkacích kostech. Trávící obtíže se objevovaly zhruba dvakrát týdně a majitelka pejska, paní Dagmar nevěděla proč.

Problémem byly potravinová barviva a kuřecí moučka

Paní Dagmar měla o Máju starost, a proto začala její stravu upravovat a zkoušet různé varianty. „Přibližně měsíc jsem jí stravu upravovala na dietnější, doplňovala o probiotika, aby se zažívání zklidnilo“ vysvětluje paní Dagmar.

Při postupném návratu k běžné stravě se ukázalo, že Máji vadí především potravinová barviva. Je také možné, že se na jejím zdravotním stavu podepisuje upravená kuřecí moučka, která se vyskytuje ve většině granulí.

Trpí váš pejsek také podobnými problémy? Přečtěte si, jak tuto situaci řešit.

Jednou z příčin Májiných problémů byla nevhodná strava u chovatele, od kterého si paní Dagmar fenku koupila, během příkrmů po dobu prvních 7 týdnů jejího života. Následné změny při zkoušení různých granulí tento stav jen prodlužovaly. Maltézští psíci patří k plemenům, u kterých jsou problémy s nedostatečným trávením a přecitlivělostí poměrně časté. Je proto nutné dobře volit způsob výživy. Majitelka proto zvolila pro Máju granule OPTIMAnova Digestive. Zpočátku do 12 měsíců jejího věku granule Puppy, poté díky kladné reakci pejska přešla na dospělácké (Adult).

Brambory v krmivu jsou přírodním probiotikem

Krmivo OPTIMAnova Digestive obsahuje 70% králičího masa a brambory. Neobsahuje žádná barviva, obilniny (ani rýži), chemická dochucovadla či konzervanty. Králičí maso je jedno z nejlépe stravitelných a nejméně tučných druhů masa. Brambory poté patří k nejúčinnějším přírodním probiotikům. Chrání sliznici a tvoří výživu pro střevní bakterie zajišťující správné trávení a vstřebávání živin. Zejména proto jsou vhodnou volbou pro pejsky s citlivým trávením.


Mája dostává denně čtyři menší dávky, a je jí líp

Denní dávkování se jako u všech granulí řídí tabulkou od výrobce na obalu dle váhy a aktivity pejska. U Máji však tato dávka byla rozdělena do 4 malých, tak jak měla být již od štěňátka. Trávicí ústrojí tím pádem nebylo zatěžováno velkým množství potravy a nehrozilo vyvrhnutí nestrávené potravy nazpět.

Po každém krmení samozřejmě paní Dagmar dbala na to, aby měla fenka klidový režim alespoň hodinu. Šly spolu například na krátkou procházku na vodítku, aby Mája nikde neskákala či příliš neběhala.

Jak tedy můžete chránit trávicí ústrojí pejska?

  • Volte vyváženou stravu, v ideálním případě granule s králičím masem a brambory, které mají blahodárný vliv na trávení . Po měsíci s krmivem OPTIMAnova, kdy nebyly fence podávaný žádné pamlsky, paní Dagmar u Máji nezaznamenala zvracení ani průjem. Proto budou s krmivem pokračovat i nadále.

  • Omezte příjem pamlsků a mléčných výrobků . Po třech měsících od přechodu na krmivo OPTIMAnova Digestive se zažívání upravilo a další potíže se nevyskytly. Majitelka i Mája jsou spokojené, přesto nadále dodržují omezení pamlsků a mléčných výrobků .

  • Krmení rozdělte do několika menších dávek a následně dodržujte klidový režim. Po snězení granulí nechejte pejska vždy alespoň hodinu odpočívat.

 

Chcete udělat něco pro zdraví vašeho pejska? Zjistěte více na: www.optimanova.eu/cz/optimanova/pes

Rožšiření řady OPTIMAnova o další GRAIN FREE produkty
Rožšiření řady OPTIMAnova o další GRAIN FREE produkty

V rodině je třeba si pomáhat. Stejně tak to cítí i rodinná firma Visán ve vztahu ke svým zákazníkům. A tak, aby ulehčili život vzrůstajícímu počtu zvířat trpících potravinovými alergiemi a intolerancemi, vyvinuly a nyní uvádí na trh nové Grain free produkty těch nejvyšších kvalit.

Nové bez obilné produkty jsou zařazeny do stávající řady OPTIMAnova. Mohou se tedy pochlubit nejen naprosto bez obilným obsahem, ale i vysokým množstvím čerstvého masa, stejně tak i vysokým celkovým obsahem masa, holistickými ingrediencemi ze 100% přírodních zdrojů, monoproteinovou dietou díky použití vždy pouze jednoho živočišného proteinu, protistárnoucím účinkem a hypoalergenním efektem. Díky sušení granulí při nízkých teplotách zůstávají zachovány všechny živiny citlivé na vysoké teploty. Krmivo navíc neobsahuje žádné geneticky modifikované organismy, chemické konzervanty, barviva či umělé příchutě.

Nové bez obilné produkty jsou zařazeny do stávající řady OPTIMAnova. Mohou se tedy pochlubit nejen naprosto bez obilným obsahem, ale i vysokým množstvím čerstvého masa, stejně tak i vysokým celkovým obsahem masa, holistickými ingrediencemi ze 100% přírodních zdrojů, monoproteinovou dietou díky použití vždy pouze jednoho živočišného proteinu, protistárnoucím účinkem a hypoalergenním efektem. Díky sušení granulí při nízkých teplotách zůstávají zachovány všechny živiny citlivé na vysoké teploty. Krmivo navíc neobsahuje žádné geneticky modifikované organismy, chemické konzervanty, barviva či umělé příchutě.

Naprostou novinkou jsou Grain Free produkty určené pro kočky, které budou dostupné ve třech variantách:

Stávající bez obilné produkty určené pro psy tedy:

vždy ve variantě pro dospělého psa a pro štěně, budou nově rozšířeny o produkty určené pro dospělé psy mini a malých plemen:

pro dospělé psy středních plemen:

pro dospělé psy velkých plemen:

Špičkovou výrobní technologií, jenž využívá unikátní vstřikovací systém čerstvého masa F.M.I.S., vzniká krmivo nejvyšší kvality, které plně odpovídá specifickým nutričním potřebám různých plemen psů a koček. Systém F.M.I.S. přidává při výrobě do směsi pouze čerstvé maso, které nebylo nikdy zmrazeno. Díky této technologii může být použito až 50% čerstvých surovin. Na rozdíl od krmiv využívajících masové moučky, které jsou dvakrát tepelně úpravovány - při zpracování masa na masovou moučku a při samotné výrobě krmiva, prochází čerstvé maso v krmivech OPTIMAnova pouze jedním tepelným zpracováním. To znamená, že díky FMIS dostává pes nebo kočka v každé granuli více chuti, vitamínů z masa, tuky s nižším okysličením a méně denaturované, znehodnocené bílkoviny než u krmiv, ve kterých nebyla použita tato jedinečná technologie.

Toto vše je ještě podtržené použitím přírodních dochucovadel vyvinutých přímo ve společnostiVisán, díky kterým má krmivo jedinečnou a lákavou chuť. Navíc lze použitím takto vyrobených dochucovadel dosáhnout opravdu monoproteinové diety a tedy hypoalergenního krmiva – krmivo obsahuje pouze jediný zdroj živočišných proteinů (kuře, králík nebo losos) což umožňuje snadnější stravitelnost a zároveň předchází potravinovým alergiím a intolerancím. Omezené množství sacharidů v krmivu, mezi 15% - 20%, je dostatečné a přiměřené pro správnou výživu koček a psů.

Nová holistická řada dostala zelenou i na světových trzích, kde zákanízi hledají přidanou hodnotu a velmi vysokou kvalitu. Pro více informací kontaktujte výhradního distributora JUKO petfood s.r.o. www.juko-krmiva.cz, nebo navštivte stránky www.optimanova.cz

OPTIMAnova

JUKO krmiva: Velkoobchodní dodavatel pro vaši prodejnu krmiv a chovatelských potřeb
JUKO krmiva: Velkoobchodní dodavatel pro vaši prodejnu krmiv a chovatelských potřeb

Hledáte velkoobchodního dodavatele pro vaši prodejnu krmiv a chovatelských potřeb? U nás jste na správné adrese! Dovolte, abychom vám představili JUKO krmiva, spolehlivého partnera ve vašem podnikání. Co můžeme nabídnout? 

Jako velkoobchod působíme již od roku 1996 . S většinou našich dodavatelů spolupracujeme dlouhodobě, neustále rozšiřujeme nabízené portfolio produktů  a noví dodavatele nám stále přibývají.

Chovatelské potřeby a krmiva dodáváme do zverimexů na celém území České republiky i na Slovensku.

Zboží rozvážíme v pravidelných intervalech vlastním autoparkem. Pokud je třeba zásobit obchod okamžitě, jsme schopni zboží dopravit i pomocí přepravních služeb typu ppl, geis, atd., obvykle během 48hodin.

Kontaktovat nás můžete telefonicky, emailem, osobně přímo na sídle firmy nebo třeba na výstavách. Vždy se Vám budeme rádi věnovat. V sídle firmy lze navíc navštívit  vzorkovnu  a zboží si prohlédnout takzvaně na živo.

Naši obchodní zástupci za Vámi  přijedou  až na místo dle vašeho výběru a  osobně představí  nabízené nové i stávající produkty, pomohou zorientovat se v sortimentu a způsobu objednávání, případně pomohou i s vybavením prodejny.

V budoucnu se o Vás budou starat, přinášet informace o slevách, akčních nabídkách, dodávat vzorky granulí, informační brožury, letáky a mnoho dalšího.

Pracovat můžete zcela nezávisle kdykoli se Vám to bude hodit . K tomuto účelu byl zřízen B2B web , kde se po přihlášení dozvíte aktuální informace elektronickou cestou.

Naše firma je autorizovaným distributorem renomovaných výrobců a máme exkluzivní zastoupení značek jako jsou :

  • Visán (Optima nova, Imagine, Banters, Proct)
  • Triple Crown, Ownat, Smarty, Nutrilove Cotecnica
  • Kiramore, Life Pet Care, Stefanplast, Georplast
  • Prevital, Brasa, Dax, Propesko, Reno ad.

Nabízíme širokou škálu  krmiv , doplňků a chovatelských potřeb pro domácí zvířata. Pracujeme v těsném  kontaktu s našimi zákazníky a snažíme se pružně reagovat na jejich požadavky a potřeby trhu.

Naleznete u nás tuzemské i zahraniční produkty různých značek pro domácí zvířata:

  • granulovaná i mokrá krmiva pro psy, kočky, koně, hlodavce, fretky, ptáky, ryby, želvy
  • krmné směsi pro hospodářská zvířata
  • pamlsky, vitamíny a  doplňkovou stravu,
  • steliva
  • vodítka, obojky, přívěsky
  • výcvikové pomůcky, oblečky
  • pelechy, tašky, šplhadla
  • misky, náhubky, přepravky, klece
  • toalety a wc příslušenství
  • kosmetika, antiparazitika
  • hřebeny, hračky aj. 

Kompletní sortiment si i bez přihlášení můžete prohlédnou na našich stránkách: www.juko-krmiva.cz  (Pozn. ceny u nich zobrazené jsou určeny koncovým zákazníkům.)

Pro detailní informace ohledně podmínek dodání se zaregistrujte jako firma nebo nás neváhejte  kontaktovat.  Po přihlášení budete mít přístup k velkoobchodním podmínkám  a navíc se Vám produkty zobrazí za ceny platné přímo pro Vás

A přejete- li si dozvědět o nás více, podívejte se na náš příběh , jak jsme rostli společně s našimi klienty a zákazníky.

Visán příchází s novým konceptem výživy OPTIMAnova
Visán příchází s novým konceptem výživy OPTIMAnova
Španělská společnost Visán, výrobce krmiv pro domácí zvířata, působí na trhu již řadu let. V roce 2011 otevřela nový výrobní závod s nejlepší technologií výroby v Evropě, která jí umožňuje využívat jedinečné způsoby výroby krmiv pro psy a kočky. Za dobu své působnosti na tuzemském trhu se stala značka Visán synonymem kvality a výjimečnosti. Protože Visán naslouchá svým zákazníkům, přichází na trh s novým konceptem výživy - Optimanova.
/seznamapi/postdata