B2B
X
RSS

Zápisník příspěvky 2018 leden

Alergologické testy pro zvířata
Alergologické testy pro zvířata

Stejně jako lidé, i domácí zvířata mohou trpět nepříjemnými alergiemi. Důvodů může být spousta. Obecně se ale předpokládá, že za to může stále se zvyšující výskyt chemikálií v krmivech, nebo naopak neustálé přidávání nových složek potravy do zvířecího jídelníčku. Ať už to tak nebo onak, alergie představují vážnou zdravotní obtíž a je třeba ji řešit.

Nejčastější alergie domácích zvířat

Alergeny se mohou vyskytovat téměř kdekoli. A právě v tom tkví jejich zákeřnost. Nicméně, i zde se objevují více běžné druhy. Mezi takové patří například potravinová alergie, alergie na blechy a alergie na vnější prostředí (pily, tráva…). Matoucí může být také to, že alergie lze jen velmi těžko rozpoznat podle příznaků. Společných znakem totiž je úporná svědivost, atopická dermatitida (nápadně zarudlá ekzém) a samovolné vypadávání srsti. Těchto příznaků si můžete zezačátku všimnout na uších, hlavě, břiše i v anální oblasti.

Potravinová alergie

Přehnaná reakce organismu na alergeny potravy vzniká, když dojde k nedostatečnému strávení bílkovinné složky potravy. Pokud je ve větším množství, pronikne stěnou střeva a alergii vyvolá. Které potraviny jsou často takto „škodlivé“? U domácích zvířat to platí pro hovězí, drůbeží, rybí maso a mléko.

Alergie na blechy

Blechy jsou největším nepřítelem zvířete. To víme všichni. Ještě horší to však může být, trpí-li alergií. Alergeny se v tomto případě objevují ve slinách blech, jejichž jediné kousnutí způsobí svědivé pocity až na několik týdnů. Blechy se navíc velmi rychle rozmnožují.

Alergie na vnější prostředí neboli sezónní alergie

Proč sezónní? Jednoduše proto, že přichází nejčastěji při nástupu teplého počasí jara a léta. Protáhnout se však může až do začátku podzimu. Souvisí s větší koncentrací pylu, trávou a také drobným hmyzem jako například roztoči.

Řešení – alergologický test

Pokud zaregistrujete stále se vracející symptomy zejména dermatologického rázu, urychleně své zvíře objednejte na alergologický test. Jen tak může být po zjištění výsledků naordinována přesná léčba.

Společnost Genomia využívá metody ELISA, při které se detekuje přítomnost a množství specifických IgE, popřípadě IgG protilátek. Odebrat stačí pouze 3 – 5 ml krevního séra, jež odešlete do laboratoře. Výsledky získáte do 14 dnů.

Pro více informací navštivte http://www.genomia.cz/.

/seznamapi/postdata