B2B
X
RSS

Zápisník příspěvky 2023 prosinec

Holistické krmivo pro psy a kočky
Holistické krmivo pro psy a kočky

Holistické krmivo je druh krmiva pro domácí mazlíčky, které je navrženo tak, aby poskytovalo komplexní a vyváženou stravu, která podporuje celkové zdraví a pohodu zvířete. Holistická krmiva jsou považovány za špičku na trhu a poskytují opravdu to nejkvalitnější krmení pro psy a kočky všech plemen a věkových kategorií. Je to sice dražší záležitost, ale jakmile holistické krmivo vyzkoušíte, nebude chtít pro vaše zvířecí mazlíčky už jiné krmivo.

 

Co je to holistické krmivo?

Holistické krmivo je komplexní, skvěle vyvážené a přírodní krmivo, které je plné kvalitní živočišné bílkoviny z čerstvého nebo sušeného masa (hovězího, rybího, drůbežího), a bohaté na ovoce, zeleninu a bylinky, které poskytují zvířeti důležité živiny a antioxidanty. Holistické krmivo by nemělo obsahovat obiloviny, sóju ani žádné chemické konzervační látky a barviva.

Holistické krmivo je typ krmiva pro psy a kočky, které je vyráběno z vysoce kvalitních surovin a je navrženo tak, aby poskytovalo zvířatům vše, co potřebují pro zdravý a aktivní život. Holistické krmivo je založeno na principu celostní výživy, což znamená, že zohledňuje nejen základní živiny, ale také další složky, které mohou mít pozitivní vliv na celkové zdraví zvířete.

 

Proč je holistické krmivo dobré pro psy a kočky?

Existuje několik důvodů, proč je holistické krmivo dobré pro psy a kočky:

  • STRAVITELNOST: Holistická krmiva jsou maximálně stravitelná, vyrobená z vysoce kvalitních surovin. Denní krmná dávka je tedy menší, stolice je maloobjemová.
  • PODPORA ZDRAVÉHO TRÁVENÍ: Tím že je holistické krmivo velmi dobře stravitelné, tak pomáhá předcházet zažívacím potížím, jako jsou průjem, zácpa nebo plynatost.
  • PREVENCE NEMOCÍ: Holistické krmivo obsahuje všechny důležité živiny, včetně bílkovin, tuků, sacharidů, vitamínů, minerálů a stopových prvků. Tento vyvážený obsah pomáhá udržovat domácí mazlíčky v dobré zdravotní kondici a předcházet zdravotním problémům, jako jsou alergie, obezita, trávící problémy, kožní problémy a jiné.
  • POSILUJE IMUNITNÍ SYSTÉM: Holistické krmivo je bohaté na antioxidanty, které pomáhají posilovat imunitní systém a chránit tak zvířecí organismus před nemocemi.
  • LESKLÁ SRST A ZDRAVÁ KŮŽE: Holistická krmiva obsahují živiny, které jsou důležité pro zdraví srsti a kůže, jako jsou omega-3 mastné kyseliny, vitamín A a E.
  • NÍZKÝ OBSAH OBILOVIN: Obiloviny jsou často spojovány s alergiemi a intolerancemi u domácích mazlíčků. Holistické krmivo neobsahuje nebo obsahuje jen velmi malé množství obilovin.

 

Které složky obsahuje holistické krmivo?

Holistická krmiva obsahují širokou škálu živin, včetně bílkovin, tuků, sacharidů, vitamínů, minerálů a dalších látek. Mezi hlavní složky holistického krmiva patří:

  • Bílkoviny jsou nezbytné pro růst a vývoj zvířete, a také pro stavbu a obnovu svalové hmoty, tvorbu enzymů a hormonů a také pro zdravou imunitu. Holistická krmiva obsahují vysoký podíl bílkovin živočišného původu, jako je maso, ryby nebo drůbež. U psů je to obvykle hovězí, kuřecí nebo jehněčí maso, u koček je to pak králík, kuře nebo ryba.
  • Tuky jsou důležitým zdrojem energie a také pomáhají při vstřebávání některých vitamínů. Holistická krmiva obsahují zdravé tuky, jako jsou omega-3 a omega-6 mastné kyseliny.
  • Sacharidy jsou zdrojem energie, ale pro psy a kočky jsou méně důležité než bílkoviny nebo tuky. Holistická krmiva obsahují sacharidy z přírodních zdrojů, jako je ovoce, zelenina nebo obiloviny.
  • Vitamíny jsou nezbytné pro řadu funkcí v těle, včetně trávení, metabolismu a imunity. Holistická krmiva obsahují všechny vitamíny, které psi a kočky potřebují.
  • Minerály jsou nezbytné pro stavbu kostí a zubů, funkci nervového systému a další funkce. Holistická krmiva obsahují všechny minerály, které psi a kočky potřebují.

 

Kromě těchto základních složek mohou holistická krmiva obsahovat také další látky, které podporují zdraví zvířat, jako jsou:

  • Probiotika jsou živé zdraví prospěšné bakterie, které podporují trávení a imunitu.
  • Prebiotika jsou látky, které podporují růst a aktivitu probiotik.
  • Antioxidanty pomáhají chránit buňky před poškozením volnými radikály.
  • Bylinky mají řadu příznivých účinků na celkové zdraví zvířat, například mohou podporovat imunitu, trávení nebo zdraví kůže a srsti.

 

Jak poznáte holistické krmivo?

Holistické krmivo lze poznat podle následujících znaků:

  • SLOŽENÍ KRMIVA: Holistické krmivo by mělo být vyrobeno z kvalitních surovin, jako je čerstvé maso, ovoce, zelenina a bylinky. Složky jsou uvedeny v sestupném pořadí podle hmotnosti, maso a ryby by tedy měly být uvedeny na prvním místě.
  • NÍZKÝ OBSAH OBILOVIN: Obiloviny jsou pro psy a kočky relativně méně stravitelné než bílkoviny živočišného původu. Mohou také způsobovat zažívací problémy, jako je zácpa, průjem nebo nadýmání. Holistická krmiva neobsahují obiloviny vůbec, nebo jen v malém množství a měly by být tedy uvedeny až na konci seznamu složek.
  • NUTRIČNÍ HODNOTY: Holistické krmivo by mělo obsahovat všechny důležité živiny, které vaše zvíře potřebuje.
  • PŘÍRODNÍ SLOŽENÍ: Holistická krmiva jsou vyráběna z čerstvých, kvalitních surovin, které jsou bez umělých přísad, jako jsou barviva, konzervanty nebo chemické látky.
  • OZNAČENÍ KRMIVA: Někteří výrobci používají na svých produktech označení „holistické“ nebo „celostní“. Pokud toto označení nevidíte, nemusí to nutně znamenat, že krmivo není holistické. Je však vždy dobré se podívat na složení krmiva, abyste se ujistili, že obsahuje všechny potřebné živiny.
  • CENA: Holistická krmiva jsou obvykle dražší než běžná krmiva. Je to proto, že jsou vyráběna z kvalitních surovin a neobsahují umělé přísady.

 

V NAŠEM E-SHOPU NALEZNETE HOLISTICKÁ KRMIVA OD VÍCE VÝROBCŮ, NAPŘÍKLAD:

/seznamapi/postdata