B2B
X
RSS

Zápisník příspěvky 2021 srpen

OPTIMAnova - superprémiové krmivo pro psy a kočky
OPTIMAnova  - superprémiové krmivo pro psy a kočky

V současné době trápí mnoho zvířat různé potravinové alergie a intolerance. Krmivo Optimanova neobsahuje žádné syntetické příchutě, barviva ani konzervační látky. Navíc využívá koncept monoproteinové diety. Vždy je použit pouze jeden zdroj živočišné bílkoviny: kuře, králík, nebo losos, což usnadňuje stravitelnost krmiva.

Hyperimunní poruchu nebo alergii mohou vyvolat i některé rostliny. Z tohoto důvodu se suroviny jako sója nebo pšenice nedoporučují pro výrobu krmiv pro psy a kočky. Optimanova využívá jako jediný zdroj škrobu rýži a v některých produktech byla nahrazena bramborami. Krmivo obsahující brambory je tedy naprosto bez obilovin.

 


 

KVALITA
Všichni naši dodavatelé jsou certifikováni a spolupracují s námi již několik desítek let. Používáme kvalitní a přírodní suroviny od místních farmářů. Čerstvé ryby pochází z Atlantického oceánu a Kantaberského moře.

 
TECHNOLOGIE  
K přípravě krmiva je využíván unikátní  vstřikovací systém čerstvého masa FMIS  přidávájící pouze čerstvé maso, které nikdy nebylo zmrazeno. Díky této technologii může být použito až 50% čerstvých surovin. Na rozdíl od krmiv využívajících masové moučky, které jsou dvakrát tepelně úpravovány - při zpracování masové moučky a při samotné výrobě krmiva, prochází čerstvé maso v krmivech Optimanova pouze jedním tepelným zpracováním. To znamená, že díky FMIS dostává Váš pes nebo kočka v každé granuli  více chuti, vitamínů z masa, tuky s nižším okysličením a méně denaturovaných znehodnocených bílkovin  než u krmiv, ve kterých nebyla použita tato jedinečná technologie. Samotné granule jsou  sušeny při nízkých teplotách , aby bylo zabráněno znehodnocení živin, které jsou citlivé na vysoké teploty.Není možné vyrobit super prémiové krmivo bez pořádné kuchyně. 

 
ROZDÍL
Vytvořili jsme řadu produktů Optimanova, kterou jsme přizpůsobili požadavkům na výživu v závislosti na věku, velikosti psa a dalším specifickým potřebám.

 
ČERSTVÉ MASO  
Jako hlavní suroviny používáme při výrobě produktů této řady čerstvé (nikdy zmražené) kuřecí, lososí a králičí maso.

 
VLASTNÍ DOCHUCOVACÍ SLOŽKY  
Všechny produkty na trhu obsahují jednu základní složku, tj. složku dochucovací. Dochucovací složka může být přirozená nebo umělá. Kvalitní krmivo je obvykle vyrobené z přirozených dochucovacích složek, které se získávají od dodavatelů jako kterékoli další suroviny obsažené v receptuře. Konečným výsledkem je, že mnoho produktů na trhu chutná a voní stejně, protože různí výrobci krmiv nakupují stejné dochucovací složky. My již několik let vyvíjíme, prostřednictvím hydrolýzy čerstvého masa, naše vlastní 100 % přirozené dochucovací složky. Díky tomu mají naše produkty jedinečnou a lákavou chuť a Vaše zvíře je dokonale rozpozná. 

 
JEDINÝ ZDROJ ŠKROBU  
Některé druhy rostlin vyvolávají u zvířat alergické reakce nebo hyperimunní poruchy. Takové složky, jako pšenice nebo sója, se nedoporučují pro přípravu krmiv. Ačkoli je to pravda, neznamená to, že by snad všechny obiloviny byly škodlivé, ani to, že by všechny druhy zeleniny nebo ovoce byly přínosné. Vybrali jsme rýži jako jediný zdroj škrobu a v některých produktech jsme ji dokonce nahradili bramborami, tedy toto krmivo je zcela bez obilovin.

OMEZENÉ SACHARIDY
Rýže a brambory jsou řádně hydrolyzované nebo rozštěpené na řetězce mnohem menší a stravitelnější pro trávicí ústrojí psů a koček, představují také nejrychlejší a nejúčinnější zdroj glukózy. Omezené množství obsažených sacharidů, mezi 15 až 20 %, představuje vhodné, dostatečné a přiměřené množství pro správnou výživu našich mazlíčků. Je třeba mít na paměti, že zvyky, aktivita a život našich zvířecích mazlíčků se liší od života jejich divokých předků, se kterými se někdy srovnávají.

PŘÍRODNÍ ANTIOXIDANTY  
Všechny produkty z řady Optimanova obsahují větší množství přírodních antioxidantů (tokoferolů, vitamínů A, E a C) s ochranou proti škodlivému účinku volných radikálů.

 
PŘÍRODNÍ SUROVINY  
Produkty řady Optimanova jsou vyrobeny ze 100 % přírodních surovin. Při jejich výrobě nepoužíváme žádná umělá barviva, ochucovadla ani antioxidanty.


 

/seznamapi/postdata