B2B
X
RSS

Zápisník příspěvky 2015 listopad

NATURO - vysoce kvalitní přírodní krmivo
NATURO - vysoce kvalitní přírodní krmivo

Irská společnost Mackle uvádí prostřednictvím společnosti JUKO petfood na český a slovenský trh svoji superprémiovou holistickou řadu mokrých krmiv Naturo.

Krmivo bylo vyvinuto předními odborníky na výživu, odzkoušeno a s úspěchem uvedeno na domácím trhu. Výpovědi dosavadních zákazníků lze nalézt na webových stránkách: https://www.naturopetfoods.com/en/our-community/testimonials

Nyní je krmivo, které pomáhá udržovat a regenerovat tělo vašeho domácího mazlíčka dostupné i pro české a slovenské zákazníky.

S ohledem na filozofii společnosti a přírodní zdroje je krmivo baleno do 100% recyklovatelných obalů, nemusíte se tedy obávat,že budete zatěžovat životní prostředí.

Níže naleznete krátké představení hlavních výhod krmiva:

- pro psa:


Naturo používá pouze bílkoviny vysoké kvality , které pomáhají vyživovat imunitní systém. Kromě toho důležité vitamíny a minerály podporují imunitní systém a napomáhají každodenní přirozené regeneraci buněk.


Naturo je vyrobeno z vysoce kvalitních blahodárných ingrediencí s přírodní příchutí. Vůně, příchuti a samotná chuť potěší i toho nejvybíravějšího psa.

Krmivo Naturo obsahuje optimální rovnováhu nenasycených mastných kyselin Omega 6 a Omega 3 pro podporu zdravé kůže a lesklé srsti, pomáhá také při svědění kůže. Kromě toho jsou vitamíny a minerální látky obsažené v krmivu velmi dobré pro srst a kůži.


Vhodný obsah bílkovin a tuků napomáhá, aby si Váš pes udržel ideální váhu. Krmení Naturo také obsahuje vitamín B-Complex pro podporu zdravé energetické rovnováhy.


Vysoce stravitelné bílkoviny a vláknina pomáhají udržovat zdravou trávicí soustavu. Mimo jiné, jelikož naše krmení je vysoce stravitelné, budou psi produkovat menší a pevnější výkaly.


Rovnováha minerálů a Omega 3 podporuje zdravé kosti a klouby. Glukosamin a Chondroitin navíc napomáhají k udržení zdravého fungování kloubů u starších psů.

 

V široké řadě produktů určených pro psy si určitě dokážete vybrat:

V základní variantě pro dospělé psy jsou dostupné balení 400g a 150g:

Speciality:


Ani kočka nepřijde zkrátka. Hlavní výhody krmiva:

- pro kočku:

Naturo používá pouze bílkoviny vysoké kvality, které pocházejí z živočišných a rostlinných zdrojů a pomáhají vyživovat imunitní systém. Kromě toho důležité vitamíny a minerály podporují normální růst a přispívají k tvorbě enzymů a rovnováhy PH.


Naturo do receptur určených pro kočky přidává Taurin , významnou složku důležitou pro zrak, srdeční funkci, tvorbu žluči a reprodukci.


Receptury pro kočky jsou bez obilné , jelikož obilniny často způsobují alergie. Naturo Pěna pro kočky neobsahuje žádná umělá barviva, příchutě nebo konzervanty a je 100% přírodní.


Vysoce stravitelné bílkoviny pomáhají udržovat zdravý trávící systém. Naturo Pěna pro kočky obsahuje 80% vysoce kvalitního masa. Tento zdroj bílkovin je zásadní pro všechny aspekty růstu a rozvoje jelikož kočky potřebují více bílkovin než psi.


Krmivo NATURO obsahuje optimální rovnováhu nenasycených mastných kyselin omega 6 a omega 3 , které podporují zdravou kůži a lesklou srst. Hrají také důležitou roli při hojení zánětu.

 

V řadě pro kočky v balení 85g jsou tyto varianty:


Přečtěte si více informací o krmivu Naturo.

Optimanova: Špičkové krmivo pro psy a kočky s až 75% podílem kvalitního masa
Optimanova: Špičkové krmivo pro psy a kočky s až 75% podílem kvalitního masa

Máte doma pejska nebo kočku a rádi byste svému zvířecímu kamarádovi dopřáli to nejlepší krmivo? Tak by měl jednat každý majitel zvířete, nicméně jen někteří vědí co je pro zvíře skutečně nejlepší. Pokud se vám stalo, že váš mazlíček krmivo odmítá, nezlobte se na něj. Psi a kočky nejsou vybíravá stvoření, ale na druhou stranu moc dobře poznají kvalitu. Vycítí původ surovin a shledají-li, že s nimi něco není v pořádku, krmiva se nedotknou. K nejčastějším příčinám patří vysoký podíl chemických látek (dochucovadel) a nízký obsah kvalitního masa. Jak z toho ven? Přesedlejte na krmivo Optimanova.

Bez moderní technologie by výroba kvalitního krmiva nebyla možná

Krmiva Optimanova vynikají novým autentickým a přírodním konceptem výživy. Výrobce se věnuje vývoji krmiva pro zvířata již několik desítek let a v roce 2011 otevřel nový závod s nejvyspělejší evropskou technologií výroby. Z logiky věci vyplývá, že bez špičkové technologie nelze vyrobit super prémiové krmivo, ale díky unikátnímu systému vstřikování může výrobce pracovat také s čerstvým a nikoliv zmraženým masem a masovými moučkami.

Unikátní složení, které si váš mazlíček zamiluje

Kvalita masa a jeho vysoký podíl v krmivu je vůbec kapitola sama pro sebe. Krmivo pro psa obsahuje až 75 % vysoce kvalitního masa pocházejícího z vybraných farem ve Španělsku. Jde o králičí, kuřecí a lososí maso určené pro lidskou potřebu. Granule jsou sušeny při nízké teplotě tak, aby nedošlo k denaturaci živin citlivých na vysoké teploty. A co se týče dochucovadel, jde o vlastní přírodní receptury, které krmivu dodávají nezaměnitelnou chuť. K dalším složkám patří rýže a brambory, jejichž podíl se liší v závislosti na konkrétních produktech.

Krmiva Optimanova ze 100% přírodních surovin neobsahují žádná uměla barviva, dochucovadla a antioxidanty. Ať už jde o krmivo pro kočku nebo pro psa, spolehněte se na perfektně vyvážený poměr živin.

U nás seženete granule značky Optimanova u výhradního dovozce www.juko-krmiva.cz.

I váš pes si zaslouží kvalitní a chutná krmiva
I váš pes si zaslouží kvalitní a chutná krmiva

Výživa psů je pro mnoho majitelů tématem vášnivých diskuzí. Někteří se spoléhají výhradně na značková krmiva, jiní koupí první granule, na které jim v regálu supermarketu padne pohled, a další zase dávají psovi zbytky od vlastního obědu, což rozhodně není ideální varianta. Kvalitní krmiva totiž dodají psovi nejen všechny potřebné živiny ve správných poměrech, ale jsou také lépe stravitelné, psovi tedy stačí menší množství potravy. Efekt krmiva pak sami poznáme na kvalitě, lesku a línavosti srsti i na tělesné kondici a vitalitě našeho psa.

Superprémiová krmiva nabízejí nejvyšší možnou kvalitu

Nejpřísnější kritéria, kladená na moderní krmiva pro psy, splňuje beze zbytku přírodní koncept španělských holistických krmiv Optimanova. Holistický znamená celostní – při volbě krmiv s tímto přívlastkem tedy máme jistotu, že náš pes dostává vše, co potřebuje ke kvalitnímu životu. Při výrobě krmiv Optimanova DOG se využívají kvalitní přírodní suroviny od místních dodavatelů a pouze čerstvé maso, které nebylo nikdy zmrazeno. Granule se následně suší prostřednictvím unikátního systému při nízkých teplotách, což chrání mnoho živin citlivých na vysoké teploty před narušením. Díky přírodním dochucovadlům pak granule získají jedinečnou a bohatou chuť i vůni a psy jsou velmi dobře přijímány.

Pokud vašeho psa trápí stejně jako mnohé dvounohé páníčky potravinová alergie, či přímo intolerance, s krmivy Optimanova DOG si můžete být jisti, že neobsahují syntetické příchutě, barviva a konzervační látky, které by mohly zhoršovat stav psa. Výborná stravitelnost granulí Optimanova je podpořena také obsahem vždy pouze jediného zdroje bílkovin (kuře, králík, losos), protože kombinace různých bílkovin v krmivu přispívá k obtížnější stravitelnosti.

Co dělat, když pes nežere granule?
Co dělat, když pes nežere granule?

Když pes nežere granule, je zle. Netušíte, kde je chyba? Poradíme vám, jak problém vyřešit a jakým pochybným opatřením se raději vyhnout.

Pokud váš pes nežere granule, vězte, že k tomu má pádný důvod . Síla reklamy je mocná a projevuje se i v tak specifických odvětvích jako je krmivo pro psy. Televize a další média nás masírují reklamními spoty a snaží se nás přesvědčit, že právě ten či onen produkt je zaručeně nejlepší. Jaké je pak překvapení páníčka, když zjistí, že jeho svěřenec „špičkovými“ granulemi pohrdá a nechce je žrát. 

Pokud máte za to, že jste domů přinesli to nejlepší krmivo, ale váš čtyřnohý mazlíček o něj ani nezavadí, je někde chyba. Psi nejsou vybíraví a mají mnohem dokonalejší smysly než lidé, dokáží tedy rozeznat kvalitu surovin a způsob zpracování. Pokud tedy pes granule nežere, je to kvůli pochybné jakosti, případně mu nesvědčí ze zdravotního hlediska.

Kvalitní granule pro psa , které nejsou plné chemie, psovi zaručeně musí chutnat. Přestaňte se proto zlobit na vašeho malížka a věřit reklamě. Naopak se zaměřte na skutečné potřeby svého psa a v žádném případě nehleďte jen na cenu. Vždyť ani vy svou stravu nešidíte a poznáte, co je pro vás dobré. Pes je na tom stejně.

Nechat psa vyhladovět? Raději se poohlédněte po kvalitních granulích

Když pes granule nežere, někteří páníčci praktikují metodu vyhladovění. A vyhladovělý mazlíček nakonec spořádá i granule, kterým by se za normálních okolností vyhnul obloukem. To mu může však z dlouhodobého hlediska spíše uškodit . Nedělejte stejnou chybu a raději se zaměřte na opravdu kvalitní granule pro psa.

Co doporučujeme?

Skvělou volbou jsou granule OPTIMAnova  s novým autentickým přírodním konceptem výživy. Krmivo obsahuje vysoký podíl kvalitního masa (až 75%) z vybraných farem ve Španělsku. Jde o maso od firem, které dodávají potraviny pro lidskou potřebu . Jde o králičí, kuřecí a lososí maso zpracovávané nejmodernějšími technologiemi, které garantují zachování všech důležitých živin. Za zmínku stojí i 100% přirozené dochucovací složky , díky kterým má krmivo výtečnou chuť.

Chcete-li granule OPTIMAnova vyzkoušet, poohlédněte se po nich u výhradního dovozce na www.juko-krmiva.cz.

10 věcí, které potřebujete vědět o chovu psů
10 věcí, které potřebujete vědět o chovu psů

Starat se řádně o pejska může být nelehkým úkolem nejen pro začínající chovatele, ale také pro pejskaře, kteří sice již mají nějaké zkušenosti, ale ignorují pár základních věcí, které by o chovu psů měli vědět. O jaké věci se jedná, shrneme v jednoduchém manuálu.

1. Kvalitní krmivo pro psy je základ

Na krmivu pro svého psího miláčka byste rozhodně neměli šetřit, avšak ani to nejdražší nemusí být dostatečně kvalitní. Rozhodující je vždy složení krmiva, věnujte mu tedy dostatečnou pozornost. Ideální výživu zajistí holistická krmiva, která jsou zároveň naprosto hypoalergenní.

2. Nepodceňujte výcvik

Možná si říkáte, že výcvik je pouze pro psy, kteří se pak nehnou z místa, aniž by jim to jejich páníček nařídil. Bez základního výcviku si váš pes ale bude dělat, co chce. Naučte ho tedy alespoň základním povelům, jako jsou „sedni“, „lehni“, „přines“, „pusť“ nebo „nesmíš“.

 

3. Pelíšek dělá domov

Chcete, aby se u vás pejsek cítil co nejlépe? Dopřejte mu dostatek místa k odpočinku a soukromí. Ideální je kombinace psí boudy a psího pelíšku. Někdy se chce váš čtyřnohý mazlíček jen válet v měkkém pelíšku, jindy se chce schovat.

4. Nezapomeňte na hračky

Pes si sice dokáže hrát téměř s čímkoli, pokud mu ale dopřejete dostatek zajímavých hraček, možná si ušetříte alespoň jednu rozkousanou botu. Hračky pro psy jsou navíc tak rozmanité, že si při jejich výběru sami vyhrajete.

5. Cestujete s pejskem? Nezapomeňte na dostatek vody

Vyrážíte s pejskem často na delší cesty? Pak nepodceňte pitný režim a pořiďte si cestovní misku na vodu. Obzvláště v letních měsících je pak potřeba mít alespoň trochu vody vždy u sebe.

6. Psí patálie berte s úsměvem na tváři

Ať už máte doma pejska krátkosrstého nebo dlouhosrstého, musíte se smířit s tím, že línání je přirozené, a tak budete mít zvířecí chlupy téměř všude po bytě. Psi jsou navíc hraví, možná jim tak budete muset odpustit i pár rozžvýkaných bot.

Předcházet podobným patáliím můžete pomocí správného výcviku, ale jakékoli nepříjemnosti vám pejsek bohatě vynahradí svou nekončící nákloností.

7. Příliš hluku psovi škodí

Vzpomínáte si, jak se váš pes při bouchání petard vždy schová pod křeslo a smutně kňučí? Citlivost psů na příliš hlasité zvuky není jen otázkou ohňostrojných show. Vyhněte se tak místům, která nejsou pro pejsky svou hlučností vhodná.

Pokud je velký hluk ve vašem okolí a vy se mu už vyhnout nemůžete, zůstaňte u pejska a věnujte se mu. Strach z hluku se totiž může stupňovat s každou další nepříjemnou záležitostí.

8. Naučte se vašemu psovi rozumět

Psi mluví svým vlastním jazykem a není lehké mu snadno porozumět. Budete-li svého pejska pozorně sledovat, časem se naučíte rozeznávat jednotlivá gesta a jejich významy. Pokud se pes třeba cítí úzkostlivě a nejistě, olízne se jazykem – ukonejšit ho můžete tím, že si k němu dřepnete, čímž snížíte svou důležitost a zároveň mu naznačíte, že je vše v pořádku a nic mu nehrozí.

9. Věnujte pozornost zdravotnímu stavu pejska

Pokud svého pejska nekrmíte holistickým krmivem, může se stát, že mu budou chybět nějaké vitamíny a minerály, které pro svůj správný vývoj potřebuje. Nedostatky se mohou projevit na kvalitě a hustotě srsti nebo třeba v nechuti k jídlu.

Pokud se nějaké obtíže u pejska objeví, poohlédněte se po vhodných doplňcích stravy pro psy. Ty často dokáží vyřešit mnoho zdravotních problémů.

10. Pohybem ku zdraví

S venčením psa byste rozhodně neměli šetřit a to i v tom případě, že váš pejsek může volně pobíhat po zahradě. Pokud chodíte rádi běhat a vašemu mazlíčkovi běh nedělá větší problémy, můžete mu tak obyčejné procházky zpříjemnit. Trocha socializace a pohybu pejskům také prospěje, ideální jsou třeba návštěvy psích hřišť nebo společné venčení s dalšími pejskaři.

Pokud si s chovem psa nevíte rady, neváhejte se na nás obrátit.

Chováte kočku? 10 věcí, které musíte znát
Chováte kočku? 10 věcí, které musíte znát

Všichni bychom chtěli svou kočku chovat tak, aby byla zdravá, šťastná a spokojená po všech stránkách. Základním předpokladem, abychom toho dosáhli, je znalost a dodržování několika bodů, které jsou popsány v následujícím článku.

1. Pelíšek je lepší než krabice

Kočky jsou známé svou schopností ustlat si téměř kdekoli a na čemkoli. Vždy se však rády uchýlí do pohodlného pelíšku , který patří jenom jim, a můžou se v něm libovolně rozvalovat, aniž by je někdo vyháněl.

2. Bez kvalitní stravy se neobejdete

Ať už se rozhodnete svou kočičku krmit konzervami, granulemi či taštičkami, vždy myslete na to, aby bylo krmivo dostatečně kvalitní a s vysokým obsahem masa. Pokud navíc zvolíte krmivo hypoalergenní , předejdete tak možným trávicím potížím.

3. Bezpečnost na prvním místě

Ačkoli to tak nemusí vypadat, pro kočku je jízda autem silně stresující záležitostí. Nepříjemný může být převoz i pro řidiče, neboť kočka, která se náhle zjeví na jeho rameni, představuje velké bezpečnostní riziko. Díky vhodné přepravce je však možné zvládnout celou cestu bez větších problémů a rizik.

4. Hračky dokáží zabavit i na celý den

Kočky si hrají rády a často. Obzvláště, pokud jsou celý den zavřeny v bytě, ocení velké množství různých hraček, které je zabaví. Kočičí hračky pomáhají relaxovat, rozvíjí základní instinkty a zabraňují nudě, která se osamělým kočkám nevyhýbá.

5. Kočky milují výšky

Každá kočka je šelma, a tak potřebuje mít dokonalý přehled o veškerém dění v místnosti. To jim umožňují vyvýšená místa, která si buď samy najdou, nebo jim ho poskytnete právě vy. Odpočinek na vysokém škrabadle je pro kočku ideálním řešením.

6. Kočky nemusíte venčit – dopřejte jim alespoň kvalitní stelivo

Vstávat každé ráno brzo, abyste vyvenčili vašeho čtyřnohého mazlíčka? Takové radosti s kočkou odpadávají. Vaše kočka si však do své toalety zaslouží kvalitní stelivo, které udělá radost jak jí, tak vám, neboť pohltí veškeré nepříjemné zápachy. Velmi rychlou savost vykazují například silikátová steliva .

7. Nejčastější problémy vyřeší doplňky stravy

Špatné trávení, nadměrné línání nebo lámání drápků? Tyto problémy jsou často způsobeny nedostatkem živin, jako jsou vitamíny a minerály. Doplňky stravy mohou ale kočce dopomoct také od bolesti kloubů nebo natrávit chlupy, které kočka spolyká při mytí.

8. Škrábání nezabráníte

Škrábání rozličných předmětů ke kočkám neodmyslitelně patří. Nejen že si tak kočky označují své území, ale zároveň odstraňují roztřepené povrchní drápky a odkrývají nové, ostřejší. Když kočičce poskytnete dostatek různě umístěných škrabadel , předejdete zbytečnému poškození nábytku.

9. Kočka je noční tvor

Pokud kočce začíná její den až v okamžiku, kdy se vrátíte z práce domů a máte čas se jí věnovat, je pravděpodobné, že kočička bude velmi aktivní ještě v noci.

Jako noční tvor trpící nedostatkem denní aktivity pro vás může být kočka nepříjemným narušitelem klidného spánku. Ideální je kočku před spánkem dostatečně unavit pomocí her zaměřených na skákání a běhání.

10. Vyznejte se v kočičím chování

Z řeči kočičího těla je možné poznat, jak se kočka zrovna cítí a co si myslí. Každá kočka je však ve svém chování specifická, a tak u jedné může vrnění znamenat radost, u druhé zase strach. Je tedy nutné, aby byl chovatel především vnímavý a pozorný.

Máte-li nejasnosti ohledně chovu vaší kočky, obraťte se na nás.

Věnujte dostatečnou pozornost výběru granulí pro psa!
Věnujte dostatečnou pozornost výběru granulí pro psa!

Máte doma psího mazlíčka a chtěli byste, aby se u vás měl co nejlépe? I u psů platí, že láska a spokojenost prochází žaludkem. Není to jen o nich – kvalitní krmivo je zárukou, že váš pes bude nejen zdravý, ale také ve skvělé kondici. Nedělejte ve výběru krmiva stejné chyby jako nezodpovědní chovatelé. Poradíme vám, na co si musíte při výběru granulí dávat pozor, abyste vybrali ty doopravdy vhodné.

Co musí správné granule obsahovat?

Granule můžou být pro psy plnohodnotným krmivem pouze tehdy, mají-li složení přizpůsobené přirozenému psímu jídelníčku. Protože jsou psi šelmy, je nutné, aby v granulích bylo v největším poměru obsaženo maso. Mělo by se jednat o kvalitní maso, avšak ani kvalitní masová moučka není na závadu.

Další velmi důležitou složkou granulí jsou vitamíny a minerální látky. Ve složení granulí by se také mělo nacházet ovoce a zelenina. Vitamíny a minerály jsou nezbytné pro posílení vitality psa, pro dobrý stav jeho zraku, srsti, pokožky a tak dále.

Krmivo pro psy musí obsahovat vlákninu, která pozitivně ovlivňuje činnost celého trávicího ústrojí. Pečlivě sledujte obsah tuků, které pejskům slouží jako zásobárna energie. Pokud máte doma psího seniora, mělo by být tuku v granulích méně. Jejich zvýšená konzumace by totiž mohla vést k nežádoucí obezitě.

Opravdu kvalitní granule obsahují i komplex omega 3 mastných kyselin EPA + DHA. Ty přispívají k posílení kardiovaskulárního systému, mají také pozitivní vliv na udržení celkové dobré kondice.

Co není dobrým znamením?

Naopak často zbytečnou složkou v granulích jsou obiloviny. Ty nemají pro psy žádnou výživovou hodnotu. Pokud je granule obsahují, nevěstí to nic dobrého. Pes na rozdíl od člověka daleko lépe využívá živočišné proteiny, tedy proteiny z masa, než rostlinné, například z pšenice, kukuřice nebo sóji.

Jaké granule a kde vybrat?

Chcete-li mít jistotu, že svému psovi kupujete pouze kvalitní granule, vsaďte na holistické. V jejich obsahu se nachází výhradně kvalitní a pouze přírodní suroviny. Zároveň mají vysoký podíl masa. Velmi populární je i u profesionálních chovatelů superprémiové holistické krmivo Optima Nova . Granule obsahují čerstvé maso – do granulí se přitom dostává speciální metodou F.M.I.S (Fresh Meat Injection System).

Výhradním dovozcem granulí značky Optima Nova je JUKO petfood s.r.o., koupíte je na Juko-krmiva.cz.

/seznamapi/postdata